АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Мешканці 12 областей можуть отримати 6600 гривень від ООН


21-09-2022, 19:00 |

УВКБ ОНН розширює категорії людей, які можуть претендувати на цю допомогу в Україні.

 

У рамках програми допомоги постраждалим від війни українцям УВКБ ОНН розширює категорії людей, які можуть претендувати на цю допомогу.

Про це повідомили в благодійному фонді «Право на захист», який є офіційним партнером зі збору даних на грошову допомогу.

Про яку допомогу йдеться?

2200 грн на місяць на людину протягом трьох місяців.

В яких областях діє програма?

У Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Кіровоградській, Київській, Львівській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській, Черкаській та Чернігівській.

Хто може претендувати на допомогу?

1) переселенці, які перемістилися після 24.02.22;

2) особи, які не переміщувалися після 24.02.2022, але постраждали від воєнних дій у таких областях: Дніпропетровська, Запорізька, Кіровоградська, Одеська, Полтавська, Сумська, Харківська, Черкаська та Чернігівська;

3) люди, які повернулися до своїх місць постійного проживання після вимушеного переміщення до іншої області/країни через військові дії від 24 лютого 2022 р.

Окрім цього, особи мають відповідати одній з категорій вразливості:

– родина, яка має лише одного з батьків (або батько, або мати) з одним або кількома дітьми віком до 18 років або з особами похилого віку (55 років і старше).
– родина, яку очолює одна самотня/кілька самотніх осіб похилого віку (55 років і старше) або особа похилого віку з однією дитиною чи кількома дітьми віком до 18 років;
– родини з однією або кількома особами, які мають інвалідність, хронічні захворювання чи особливі потреби.
– прийомні сім’ї, які опікуються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (потрібне документальне підтвердження).

Дохід у претендентів на отримання допомоги має бути меншим за 5400 грн на місяць на особу. Окрім цього, важливою умовою є не отримання родиною коштів від інших міжнародних організацій.

Куди звертатися?

У кожній області є пункти реєстрації. Крім цього, для кожної області створено телеграм-канал, на якому можна відстежувати інформацію щодо роботи виїзних груп реєстрації, які виїжджатимуть у різні населені пункти.

Дніпропетровська область

Aдреса: м. Дніпро, вул. Старокозацька, 38, поряд з «Укрексімбанк», вхід зі двору (графік: пн-пт 9.00 – 18.00). Телеграм-канал

Житомирська область

Aдреса: м. Житомир, вул. Бориса Лятошинського, 13 (графік: пн-пт 08.00 – 17.00). Телеграм-канал.

Запорізька область

Aдреса: м. Запоріжжя, вул. Незалежної України, 72, приміщення №154, (вхід з площі Маяковського, між «Кристалбанк» та «Банк Кредит Дніпро»). Графік: пн-пт 09.00 – 17.00. Попередній запис за номером: +38 (063) 387-93-16 з 09.00. Телеграм-канал.

Київська область

Працюють тільки мобільні виїзні групи реєстраторів БФ «Право на захист», які реєструють людей в населених пунктах області. Про це повідомляють у громадах, а також ви можете відстежувати розклад їх роботи на телеграм-каналі..

Кіровоградська область

Адреса: м. Кропивницький, вул. Пашутинська, 31-а, офісне приміщення (біля ЦНАПу). Графік: пн-пт 09.00 – 18.00. Телефон: (050) 711 63 50. Телеграм-канал.

Львівська область

Адреса: м. Львів, вул. Стрийська, 45, приміщення магазину меблів «Брістоль» (графік: пн-пт 9.00 – 18.00). Телеграм-канал.

Одеська область

Aдреса: Сабанський провулок, 3 (вхід з провулку). Графік: пн-пт 10.00 – 19.00. Попередня реєстрація в Одесі (за бажанням). Телеграм-канал.

Полтавська область

м. Полтава, площа Павленківська, 3б (графік: пн-пт 09.00 – 18.00)

м. Кременчук, вул. Ватутіна, 7 (графік: пн-пт 08.00 – 17.00) Телеграм-канал

Харківська область

Працюють тільки мобільні виїзні групи реєстраторів БФ «Право на захист», які реєструють людей в населених пунктах області. Про це повідомляють у громадах, а також можна відстежувати розклад їх роботи на телеграм-каналі.

Черкаська область

Адреса: м. Черкаси, бульвар Шевченка, 460, Черкаський Національний Технологічний університет, читальна зала (вхід через вул. Кобзарську). Графік: пн-пт 09.00 – 17.30. Телефон: (093) 191-01-20 Телеграм-канал.

Чернігівська область

Адреса: вул. П’ятницька, 49 (графік: пн-пт 9.00 – 18.00). Телеграм-канал.

У Сумській області пункт реєстрації відкриється вже цього місяця.

Реєстрація

Для збору під час реєстрації даних мають бути присутні всі члени родини. Для сімей, членами яких є маломобільні люди, які не можуть прибути до пункту реєстрації, допускається реєстрація за оригіналами документів (за умови надання медичної довідки, що підтверджує їхній стан здоров’я).

Інформація, яку необхідно буде надати:

– ПІБ згідно з документом, що посвідчує особу;
– місце та дата народження, номер телефону (на який вам надійде смс про надходження коштів!);
– податковий номер;
– свідоцтво про народження дітей (за наявності);
– номер банківської картки (картки «єПідтримка» не підходять);
– будь-які документи, що підтверджують приналежність до категорії вразливості (довідки, витяги тощо).

Нагадаємо, мешканцям деокупованих територій Харківщини виплачуватимуть одноразову грошову допомогу.


Газета: На пенсии
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.