АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Відставити розмови: в Україні почали карати водіїв за «нешкідливе» порушення


19-11-2023, 11:00 |

Легковажність за кермом ні до чого доброго не призводить. Будь-яке навіть невинне порушення може плачевно закінчитися.

 

Так, справжню небезпеку не лише для себе, а й інших учасників дорожнього руху становлять водії, які під час руху в авто говорять телефоном. Йдеться саме про мобільні пристрої, а не про бездротову гарнітуру.

Відомо, що в Україні, згідно з Правилами дорожнього руху (п.2.9.д ПДР), водіям заборонено під час руху користуватися мобільним телефоном, тримаючи його в руці. Про це пише портал “Твоя машина“.

Раніше ми розповідали, що водіїв штрафуватимуть за пробіг.


Важливо знати, що порушення правил використання мобільних телефонів під час водіння може спричинити серйозні наслідки. Так, якщо телефонна розмова за кермом не призводить до дорожньо-транспортної пригоди, то водієві може бути накладено штраф у розмірі 510 грн (згідно з ч.2 ст.122 КУпАП). Це рішення виносить інспектор на місці зупинки.

Але зовсім інші штрафи передбачені у разі зміни швидкості руху інших учасників дорожнього руху, здійснення різких маневрів чи інших заходів безпеки, через те, що власник іншого транспортного засобу розмовляє телефоном, тоді доведеться заплатити більше.

В даному випадку водієві випишуть штраф на суму 1445 грн або можуть позбавити права керування терміном від шести місяців до одного року (згідно з ч.5 ст.122 КУпАП).

Зазначимо, що розмови по мобільному телефону за кермом або відправлення повідомлень у месенджерах не тільки караються з юридичної точки зору, а й становлять небезпеку як для водія, так і для оточуючих. Тому кожен водій повинен дотримуватися правил і безпеки на дорозі.


Газета: На пенсии
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.