АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 COVID-19: карантин скасують?


20-05-2023, 15:00 |

Є такий намір, судячи з інформації на сайті МОЗ.Нагадаємо, загальнонаціональний карантин, оголошений у 2020 році, діє згідно з постановою уряду до 30 червня цього року.Але зараз міністерство розглядає його скасування відповідно до рекомендацій ВООЗ.

 

Для цього проводиться аудит нормативно-правової бази (зокрема, аналіз норм у понад 60 законах та 100 постановах, запроваджених та адаптованих до пандемії).Після аудиту МОЗ оприлюднить офіційну позицію щодо скасування карантину та пояснить етапність процесу.

Але, як зазначають у міністерстві, «базові протиепідемічні та профілактичні норми продовжуватимуть діяти і після скасування карантину — це масковий режим і дистанція в громадських місцях».За словами головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, ці норми матимуть рекомендаційний характер.

У МОЗ також нагадали, що COVID-19, враховуючи рекомендації ВООЗ, перенесено з надзвичайної постійної проблеми охорони здоров'я, тобто ковід буде частиною випадків грипу та ГРВІ, які реєструються щорічно в осінньо-зимовий період.Це означає, що реагуватимуть на нього медики так само, як і на інші ГРВІ.

І так, щеплення проти COVID-19 залишаються безкоштовними та доступними, повідомляють у МОЗ.


Газета: Вечерняя Одесса
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.