АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Те, що нас гуртує


1-09-2022, 17:00 |

Понад 90% українців вірять у перемогу у війні з росією, 55% — вважають перемогою відновлення українського суверенітету на всій території України включно з Кримом. На цьому на презентації опитування «День Незалежності України: що об’єднує українців і як ми бачимо перемогу на шостому місяці війни», яка відбулася в «Укрінформі», наголосив аналітик Фонду «Демократичні ініціативи» Андрій Сухарина.


 

 

 

«У принципі, ми бачимо, що суспільство начебто готове до затяжної боротьби, але далеко не всі. Значна частина людей усе ж таки вважає, що перемога могла б настати швидко. Не зрозуміло, наскільки вони праві чи не праві, але ще не все суспільство готове до тривалої боротьби. Мабуть, це змінюється, бо в тих фокус-групах, які ми проводили від самого початку повномасштабного вторгнення, більшість очікувала, що все припиниться буквально за кілька тижнів»,

— зауважив експерт.

За його словами, на запитання «Що можна вважати перемогою?» 

більше 20 % респондентів відповіли про перемогу у війні як про щось, що включає певні територіальні втрати.

3% опитаних перемогою вважають припинення війни і, по суті, той статус-кво, який є зараз, коли окупована більша частина Херсонської, Луганської, Донецької і частина Харківської областей.

7,5% респондентів перемогою у війні вважатимуть ситуацію на 23 лютого цього року, тобто Донбас та Крим — окуповані, але інша територія України вільна.

9% вважають за перемогу відновлення українського суверенітету на всій території України, за винятком Криму.

«Але більшість все ж таки говорить про повномасштабне відновлення українського суверенітету на всій українській території: 55% — за відновлення українського суверенітету над всією територію України, відповідно до Конституції, тобто за те, що було до 2014 року. Трохи більше 20% ідуть навіть далі, кажучи, що перемогою у війні вважатимуть знищення російської армії і сприяння поваленню ладу в росії або розпаду росії як держави. Це якщо говорити про війну і про те, що люди очікують»,

— сказав Андрій Сухарина.

Надію щодо майбутнього країни відчувають понад 65% опитаних, 40% — оптимізм, 31,5% — тривогу, 23,5% — впевненість.

опитування, проведеного Фондом «Демініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно із соціологічною службою Центру Разумкова з 5 по 12 серпня за підтримки Університету Бремена та Міжнародного фонду «Відродження»).


Газета: Чорноморські новини
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.