АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Остерігайтесь квартирних шахраїв


9-03-2023, 15:00 |

Поліцейські Одещини радять, як не залишитися ошуканими під час найму житла.

 

Ця тема сьогодні набула особливої актуальності, оскільки багато вимушених переселенців шукають собі прихисток. Утім, стати жертвою шахраїв може кожен, хто вирішив винайти собі житло без участі рієлторів.

Найчастіше на аферистів можна натрапити в мережі Інтернет, на різних платформах для розміщення оголошень. Під приводом здачі в оренду житла шахраї просять скинути перший платіж або певну частину від вартості оренди. Потерпілі роблять це, а приїхавши на місце, виявляють, що в оселі або хтось проживає, або оголошення давно зняте і неактуальне.

Щоб не стати жертвою такого шахрайства, поліцейські радять у жодному разі не пересилати гроші наперед. Необхідно самому приїхати в той населений пункт, у якому ви плануєте зняти житло, й особисто зустрітися з орендодавцем та розрахуватися за оренду або ж попросити друзів, зна-йомих чи близьких перевірити наявність житла наживо.

Інший варіант схеми: коли зловмисники показують квартиру, беруть оплату за проживання, а потім виявляється, що право власності на неї належить іншій особі. Наприклад, нещодавно одеські поліцейські викрили у такому шахрайстві жительку Закарпаття. Жінка ошукала дві родини переселенців, взявши з них 13,5 тисячі гривень за довгострокову оренду двокімнатної квартири, яку сама винайняла у законних власників на три дні. У такому випадку варто вимагати в орендодавця показати документи на квартиру, які доводять право власності на неї. І знову ж таки — не сплачувати значні суми наперед.

Надійний спосіб захиститися від зловмисників — шукати житло через офіційних рієлторів.

Якщо ж ви, на жаль, усе-таки стали жертвою шахраїв, звертайтеся на спецлінію «102» або до найближчого відділення поліції.


Газета: Чорноморські новини
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.