АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Старт маршруту Ізмаїл — Одеса став можливим завдяки реалізації пілотного проєкту PSO


22-11-2021, 15:00 |

Керівництво АТ «Укрзалізниця» та Одеської обласної влади підписало меморандум у рамках реалізації пілотного проєкту Public Service Obligation (PSO) у пасажирських приміських перевезеннях. Зокрема, відповідно до меморандуму місцева влада компенсуватиме перевізнику щонайменше 5 млн грн на рік витрат на організацію маршруту Одеса — Ізмаїл.

 

За словами голови правління АТ «Укрзалізниця» Олександра Камишіна, Одеська область стає флагманом впровадження європейської практики замовлення послуг з перевезення пасажирів залізничним транспортом. «Саме завдяки підписаному меморандуму в рамках впровадження механізму PSO ми змогли запустити на маршруті Ізмаїл — Одеса новий та сучасний дизель поїзд. Найближчим часом аналогічні проєкти будуть реалізовані й в інших областях країни», — зазначив він.

Окрім цього, очільник АТ «Укрзалізниця» наголосив, що модель PSO є найвигіднішою для всіх сторін перевізного процесу, адже вона закріплює надання послуги, що становить загальносуспільний інтерес, та відповідну компенсацію від місцевої влади. «Маємо велику надію на парламентарів, адже модель PSO закріплена у проєкті закону «Про залізничний транспорт» у новій редакції, який проходить аналіз у Верховній Раді. Впевнений, що в короткі терміни цей надважливий документ буде прийнято й Укрзалізниця отримає потужний вектор розвитку. А поки ми, не чекаючи документа, робимо перші важливі кроки у напрямку найкращого сервісу для наших пасажирів», — зауважив Олександр Камишін. Також Олександр Камишін подякував підписантам меморандуму: голові Одеської ОДА Сергію Гриневецькому та очільнику Одеської облради Григорію Діденку за участь у першому проєкті за моделлю PSO та підкреслив, що таке партнерство має стати прикладом для усіх областей України.

Нагадаємо, сьогодні АТ «Укрзалізниця» запустила сучасний дизель-поїзд відчизняного виробництва на маршруті Ізмаїл — Одеса.

Довідково

Public Service Obligation (PSO) — ринкова модель замовлення транспортних послуг, при якій держава або місцева влада оплачують перевізнику вартість соціально значущих маршрутів. Такий механізм впроваджено в більшості європейських країн: у Німеччині, Нідерландах, Латвії, Болгарії, Чеській Республіці.

Прес-центр регіональної філії «Одеська залізниця»


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.