АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 У дитячому оздоровчому таборі вчили попереджати та ліквідовувати пожежі


24-06-2019, 13:00 |

У дитячому оздоровчому таборі «ім. Л. Шевцової» (селище Затока, Білгород-Дністровський район) відбулися пожежні навчання педагогічного та адміністративного складу закладу. Місце проведення навчань обрано не випадково, адже на даний час у таборі відпочивають понад чотири сотні дітей залізничників віком від 7 до 14 років. Активний рух автомобілів по курортному селищу може ускладнити вчасне прибуття державної пожежної охорони за наявності загрози пожежі. Саме тому керівництво служби воєнізованої охорони магістралі вирішило тимчасово розмістити пожежний пост, до складу якого входить пожежний автомобіль, пожежного поїзду станції Одеса-Товарна у безпосередній близькості до дитячого табору.

Заступник начальника Одеського загону воєнізованої охорони Віталій Кавтя розповів про дотримання правил пожежної безпеки в оздоровчих закладах, наявність засобів пожежогасіння та проінструктував персонал табору як діяти у екстремальній ситуації, якщо виявлено займання або задимлення. Адже у період відпочинку дітлахів у таборі саме працівники закладу несуть відповідальність за здоров’я та життя відпочивальників.

Чотири десятки працівників (серед яких вожаті, медперсонал, кухарі та інші) дізналися, що перш за все при виявленні пожежі слід якомога швидше організувати евакуацію дітей у безпечне місце, зателефонувати «101» та після цього гасити пожежу власними силами. «У такій ситуації важливо діяти оперативно та не гаяти часу, адже маленьке місце займання дуже швидко переростає у масштабне вогнище. Тому, починаючи гасити пожежу власними силами, слід обов’язково викликати пожежників», - підкреслив Віталій Кавтя.

Кожен з вожатих мав змогу самостійно випробувати різні види вогнегасників, адже дуже важливо дотримуватися заходів безпеки при користуванні ними, щоб не отримати термічних опіків або не надихатися порошком. Вожаті дізналися, що при застосуванні вогнегасників слід знеструмити приміщення, врахувати площу пожежі, а також вид вогнегасника та безпечну відстань від місця займання, яка становить 1,5 – 2 метри. Працівникам закладу нагадали, що на кожному поверсі є пожежні крани, довжина рукавів яких становить 20 м і може дістати до будь-якої точки поверху. Також слід усунути доступ кисню до місця загоряння (зачинені двері та вікна).

Далі відомчі пожежники перейшли до практичної частини заняття та продемонстрували роботу внутрішніх пожежних кранів, проведення бойового розгортання від пожежного автомобіля та його роботу. Пожежний автомобіль при роботі насосу видає до 40 літрів води на секунду. За словами Віталія Кавтя для гасіння масштабної пожежі такої кількості води обмаль і вистачає лише на 5 хв. активної роботи, тому важливо одразу підключити пожежний автомобіль до джерела води.

Директор дитячого оздоровчого табору ім. Л.Шевцової Юлія Одінцова упевнена у необхідності таких профілактичних заходів безпеки. «Доносити такі прості, однак життєво важливі правила дітям потрібно регулярно, тому ми ще проведемо навчальні тренування по евакуації дітей, а потім розкажемо про важливість дотримання правил пожежної безпеки. Оздоровлення дітей – це почесна справа та, разом з тим, висока відповідальність, яку ми із відомчими пожежниками усвідомлюємо», резюмувала Юлія Одінцова.

Прес-центр регіональної філії «Одеська залізниця»


Газета: Чорноморський гудок
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.