АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Незабаром в Одесі відбудеться відкриття Різдвяного ярмарку та виставки «Одеська германіка»


7-12-2022, 17:00 |


 Відкриття Різдвяного ярмарку та виставки відбудеться в Одеській Кирху – Лютеранській Церкві Святого Павла 23 грудня о 12:00 за адресою: м. Одеса, вул. Новосільського, 68.

«Ми вирішили провести ярмарок, але у дещо скороченому форматі у зв’язку з військовим становищем в Одесі. Наша кірха – це символ надії та радості у важкі часи, тому ми хочемо подарувати мешканцям міста позитивні емоції, яких усі так зараз потребують. Крім того, під час ярмарку відбуватиметься збір коштів на підтримку Збройних Сил України», - розповів диякон Общини Святого Павла Олександр Жакун.

Цими днями відбулася робоча зустріч ініціативної групи з проведення виставки «Одеська германка». На зустрічі були присутні представники Лютеранської Церкви Святого Павла, голова Одеської регіональної організації Національної Спілки журналістів України Юрій Роботін, історик Олександр Сурилов, колекціонер Сергій Новицький, директор Дослідного інституту розвитку демократії Ігор Назаренко.

«Почнеться захід із молитви у храмі, після чого присутні вирушать на відкриття виставки. І хоча Різдвяний ярмарок та відкриття виставки різні заходи, нам здається, що людям буде цікаво відвідати обидва ці заходи. Офіційна частина буде невеликою після урочистого відкриття виступу творчого колективу дітей, демонстрація фільмів про історію причорноморських німців», - зазначив пастор Німецької Лютеранської Церкви України Олександр Гросс.

 

«Завдання виставки нагадати про ті благословенні часи Золотого віку Одеси, коли Степова Україна по праву мала репутацію хлібної ниви світового значення. Йдеться в першу чергу, про ту роль, яку відіграли в економічних успіхах у хліборобстві німецькі поселення, іменовані тоді сільськогосподарськими колоніями, і розташованими в найближчих та далеких околицях Одеси…», - розповів автор виставки відомий одеський історик Олександр Сурилов.

 Учасники робочої зустрічі обговорили технічні та організаційні питання щодо організації майбутньої виставки, яка є результатом річної копіткої роботи зі збирання та опису зібраних унікальних історичних матеріалів.

«Зі свого боку, НСЖУ Одеської області зробить все можливе для всебічного освітлення та Різдвяного ярмарку та виставки, більше того ми до свята хочемо за культурну роботу відзначити громаду Святого Павла Грамотою «Народна Довіра» Загальнонаціонального конкурсу «Українська мова – мова єднання» та подарувати бібліотеку Церкви книги українською та німецькою мовами», - наголосив голова Одеської регіональної організації Національної Спілки журналістів України Юрій Роботін.




 

 

 


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.