АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Посилення мобілізації в Україні: чи можна примусово призвати українців з-за кордону


10-01-2024, 13:00 |

Якщо Україна спробує вимагати видачі чоловіків із Європи, то ті можуть подати заяви на надання політичного притулку. На Заході ухилення від примусового призову є "залізобетонною" підставою для надання захисту, розповів військовий аналітик Євген Дикий.

 

Колишній командир роти батальйону "Айдар", військовий аналітик Євген Дикий заявив, що в Україні немає жодних механізмів примусової мобілізації чоловіків, які перебувають за кордоном. Про це він повідомив у своєму Facebook.

"На жаль, жодних механізмів примусової мобілізації українців за кордоном у нас нема, а спроба їх звідти екстрадувати буде дуже потужним пострілом собі в ногу",

— сказав Євген Дикий.

Він зазначив, що якщо Україна спробує вимагати видачі ухилянтів із Європи, то ті можуть подати заяви на надання політичного притулку, в результаті всі європейські суди будуть "завалені" їхніми справами. Дикий вважає, що в такому випадку українським чоловікам нададуть притулок, адже на Заході "пацифізм" і ухилення від примусового призову є "залізобетонною" підставою для надання захисту.

"Новобранців ми не отримаємо, натомість європейські суди й преса будуть просто заповненими плачами та стогонами наших новоявлених "пацифістів",

— наголосив він.

За його словами, російська пропаганда розкрутить тезу про те, що навіть вони не намагаються вичепити своїх з-за кордону, тому Україна "здаватиметься більшою диктатурою, аніж Мордор, і купа європейців на це поведеться".

Він переконаний, що так Україна могла б собі нашкодити, враховуючи те, що підтримка з-за кордону меншає з кожним тижнем. Натомість Україна може звертатися до сумління та вести рекрутингову кампанію для українців у Європі. Проте її ефективність, найімовірніше, буде нульовою, вважає Дикий.

Нагадаємо, в Україні є шість причин для втрати бронювання від мобілізації. Також існують чоловіки, які не можуть отримати бронь через те, що мають дефіцитну військово-облікову спеціальність.

Адвокатка Марія Левченко розповіла, що на жінок із медичною або фармацевтичною освітою чекатиме адміністративна відповідальність, якщо ті не стануть на військовий облік.

Джерело


Газета: Слово
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.