АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Роботе, ти не став людиною


9-11-2023, 15:00 |

Виставка цифрових картин, створених за участю штучного інтелекту, відкрилася у творчому просторі "Діалоги" (Соборна площа, 2).

На фото Олега Владимирского работы с выставки

Автор представлених робіт – теплофізик Кирило Куленко. Він не професійний художник, але цікаво пробує себе у образотворчому мистецтві. У результаті виникають химерні образи фантастичних істот і світобудов. А щодо практичного застосування такого мистецтва, на вернісажі одна з перших глядачок замовила Кирилові її цифровий портрет із чоловіком у молодості на основі старих фотографій.

Брошура "Комп'ютер-творець", яку придбав Кирило 35 років тому, передбачила появу технологій, якими він користується сьогодні. Злиття людини (Homo) та робота дає нового суб'єкта, якого автор називає Hobot. І чому б штучному інтелекту не допомогти художникам, які переживають творчу кризу? Насправді, стверджують ті, хто вже трохи в темі, нейромережі дають величезну кількість варіантів, але вже скоро настане перенасичення ринку подібним контентом, інакше кажучи, людству набридне ця іграшка.

Подискутувати на цю тему можна з автором на виставці 11-го та 18 листопада з третьої години дня.

Ще один момент: законодавство визнає наявність авторського права лише в людини, а ІІ може трактуватись лише як інструмент. Сподіватимемося, у майбутньому змін із цього приводу не відбудеться.

Галина Мар'їн


Газета: Вечерняя Одесса
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.