АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Єврейський Новий рік: навіщо сьогодні мокають їжу в мед і лічать зерна граната

2-10-2024, 19:00
Сьогодні починається Рош а-Шана — єврейський Новий рік. Як відзначають це свято на честь створення світу, які традиції і символіка з ним пов’язані, «Одеському Життю» розповів наш журналіст, який кілька років тому відсвяткував Рош а-Шана в колі грузинсько-єврейської сім’ї в Ізраїлі.
 


 Реальний прожитковий мінімум в Україні втричі вищий, ніж на папері – Підласа

2-10-2024, 17:00
В офіційних документах розраховують, що людина має бути в змозі прожити на 3 тисячі гривень, при цьому Мінсоцполітики вважає реальним прожитковим мінімумом 9 тисяч гривень.
 


 Рош га-Шана 2024: сьогодні починається Єврейський Новий рік

2-10-2024, 15:00
Сьогодні, 2 жовтня, юдеї всього світу починають святкувати одну з найважливіших подій у році – Рош га-Шана. З цього дня починається відлік Єврейського нового року. В Україну традиційно прибули десятки тисяч паломників.
 


 «Острів Бессарабія» чи територіальний ексклав Нова загроза національній безпеці України

2-10-2024, 13:00
А чи знаєте ви, що в Україні віднедавна є територіальний ексклав, такий самий, як Аляска у США чи Калінінградська область у рф? Реалії війни змінюють політичну географію України не тільки на сході. Загрозливі зміни відбуваються і на півдні Одещини, хоча про них мало хто говорить уголос. Та, на моє глибоке переконання, проблему Бессарабії не можна зводити до суто регіональних клопотів, це – в тому