АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 МУЗЕЙ, ЖІНКИ І КАПЕЛЮШКИ


29-03-2019, 13:00 |

У природі нема нічого мінливішого за жіночі капелюшки, писав ще у XVII столітті англійський письменник Джозеф Аддісон.

Модний дім Шанте запросив усіх охочих до Одеського історико-краєзнавчого музею на свято капелюшків, весни, любові, справжнього стилю і краси. Одночасно відбувалося чимало цікавих подій: виставки, акції, фотозони, кілька модних показів, і все це — для прекрасної половини людства.

На свято прийшло дуже багато жінок, гарно вбраних, у капелюшках і без них, й усі були у захопленні від побаченого.

На унікальній виставці з фондів музею під назвою «Дихаючи духами і туманами» гості переглянули колекцію капелюхів, аксесуарів, журналів мод 1920—1940 років. Усі з задоволенням фотографувалися на фоні портретної експозиції Віри Холодної, яку представила художниця Тетяна Біновська. Цю серію мисткиня написала багато років тому, а нині музей, відкривши свої запасники, показав їх у рамках проекту.

З цікавістю розглядали присутні й виставку старовинних фотографій чоловіків та жінок у капелюшках, які зібрала в колекцію дизайнер-декоратор Надін Черневська.

— Гортаючи старі сімейні альбоми, — розповіла вона, — я помітила дивовижну закономірність. Тридцяті роки, у країні — репресії, Голодомор, а жінки на фото одягнені в капелюшки. Йде війна, а жінки вбирають капелюшки. Важкі часи — а жінки вперто носять капелюшки. Це свідчить про те, що жінка за будь-яких обставин має залишатися доглянутою, привабливою, мінливою і своїм виглядом робити цей світ кращим...

У кожного з присутніх цього дня у музеї була рідкісна можливість поповнити свої сімейні альбоми гарними світлинами із фотозони «В гостях у модистки мадам Томазіні».

А потім відбувся модний показ. Чотири покоління виходили на імпровізований подіум під звуки фортепіанної музики. Спочатку малеча, наймолодшим з-поміж якої ледве сповнилося 4 рочки, демонструвала дитячі ексклюзивні коктейльні капелюхи дизайнера Єлизавети Шанте. Звісно, трішки хвилювалася, але глядачі підбадьорювали її дружніми оплесками. Ретро-колекцію капелюхів та аксесуарів Модного дому Шанте у стилі епохи Віри Холодної впевнено презентували юні моделі агентства Royal Family Models. Жінки середнього віку демонстрували сукні з особистих колекцій та капелюшки, створені Лізою Шанте.

На завершення показу учасниці клубу «Айті-бабусі» показали колекцію одягу відомого дизайнера і fashion-блогера Лади Бондаревої. Цікаво, що цього разу на подіум разом із жінками вийшов і чоловік — 85-літній Михайло Славуцький, який у світлому костюмі, темному капелюсі, рукавичках і з тростиною гордо вів під руку свою супутницю життя — пані Валентину.

Після показу мод відбулася екскурсія по залах музею. А ще у рамках акції «Поповни колекцію музею» Модний дім Шанте подарував господарям два раритетні капелюхи.

Чудово, що в Одеському історико-краєзнавчому музеї, який очолює Віра Солодова, проходять такі цікаві й креативні події — це означає, що він живе не лише минулим, а й сучасністю. А ще переконалася: на світі не існує жінок, яким не личать капелюшки. Усі, хто їх приміряв того дня, одразу перетворювалися на шляхетних красунь. Не вірите — одягніть капелюшок!

Ольга ФІЛІППОВА.


Газета: Чорноморські новини
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.