АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 СЕРТИФІКАЦІЙНІ СТИМУЛИ


8-10-2021, 17:00 |

Із 20 вересня до 12 листопада триватиме третій етап пілотної сертифікації вчителів початкових класів — вивчення практичного досвіду роботи педагогів. Цьогоріч у ньому візьме участь 1171 вчитель, який успішно пройшов другий етап сертифікації — самооцінювання власної педагогічної майстерності.

 

Ті, хто успішно пройде сертифікацію, отримають 20% надбавку до заробітної плати. Крім того, успішна сертифікація зараховується як проходження педагогічним працівником чергової або позачергової атестації, а також є підставою для присвоєння йому відповідної кваліфікаційної категорії та педагогічного звання.

Третій етап сертифікації організовує Державна служба якості освіти України. Цього року процедура його проведення зазнала змін. Зокрема, тепер оцінюванню підлягають мовно-комунікативна, інформаційно-цифрова, емоційно-етична, інклюзивна, здоров’язбережувальна, інноваційна, рефлексивна та інші професійні компетентності, визначені оновленим Професійним стандартом вчителя.

Карантинні обмеження, спричинені пандемією COVID-19, призвели й до іншого нововведення: спостереження за навчальними заняттями під час сертифікації відбуватиметься з використанням технологій відеоконференцзв’язку.

Довідково. Сертифікація педагогічних працівників — це зовнішнє оцінювання професійних компетентностей учителів, що здійснюється шляхом незалежного тестування, самооцінювання та вивчення практичного досвіду роботи.

Її мета — заохотити вчителів з високим рівнем педагогічної майстерності, які володіють методиками компетентнісного навчання й новими освітніми технологіями та сприяють їх поширенню.

У першому етапі цьогорічної сертифікації вчителів початкової школи — незалежне тестування їх фахових знань та умінь, що відбувся у лютому, взяли участь 1622 педагоги, з яких 1172 пройшли його успішно. Другий етап — самооцінювання учасниками сертифікації власної педагогічної майстерності, що проходив у квітні, успішно подолав 1171 педагогічний працівник.


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.