АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Єдині «ліки» — мир і стабільність


8-06-2022, 17:00 |

Кількість осіб, змушених тікати від конфліктів, насильства, порушень прав людини та переслідувань, спричинених війною в Україні та іншими смертельними конфліктами, уперше в світі перевищила приголомшливий рубіж у 100 мільйонів.

 

Ця цифра має бути сигналом до активізації дій щодо сприяння миру та усунення всіх причин вимушеного переміщення, сказав верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді.

«Сто мільйонів — це кричуща цифра — однаковою мірою протверезна й тривожна. Це рекорд, який ніколи не слід було встановлювати. Це має слугувати тривожним дзвінком для розв’язання та запобігання руйнівним конфліктам, припинення переслідувань та усунення основних причин, які змушують невинних людей залишати свої домівки»,

— наголосив він.

 

Згідно з новими даними УВКБ ООН, Агентства ООН у справах біженців, кількість вимушено переміщених людей через нові хвилі насильства або затяжні конфлікти в таких країнах, як Ефіопія, Буркіна-Фасо, М’янма, Нігерія, Афганістан і Демократична Республіка Конго, наприкінці минулого року у всьому світі зросла до 90 мільйонів. Крім того, війна в Україні 2022-го призвела до внутрішнього переміщення 8 мільйонів людей і ще понад 6 мільйонів біженців з України було зареєстровано за кордоном.

Ця цифра — це понад 1 відсоток населення планети, а ще вона еквівалентна кількості населення країни, яка займає 14-те місце за його чисельністю у світі. Сюди входять біженці та шукачі притулку, а також 53,2 мільйона осіб, переміщених усередині своїх кордонів внаслідок конфлікту (це відомості з останнього звіту Центру моніторингу внутрішнього переміщення).

«Міжнародна допомога людям, які рятуються втечею від війни в Україні, була надзвичайно потужною. Співчуття живе, і нам потрібно мо-білізувати зусилля для вирішення всіх криз у всьому світі. Але, зрештою, гуманітарна допомога є тимчасовим «полегшенням», а не «лікуванням». Щоб переломити цю тенденцію, потрібен мир і стабільність — це єдині «ліки» — і тоді невинні люди не будуть змушені обирати між «залишатися у небезпеці вдома» чи «тікати, не знаючи куди»,

— переконаний Філіппо Гранді.


Газета: Чорноморські новини
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.