АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Де практикувати англійську?


11-05-2023, 19:00 |

Понад 14,5 мільйона українців через війну змушені були покинути свої домівки та переїхати до інших країн, а близько 5 мільйонів наших співвітчизників втратили роботу. Вони зіткнулися з багатьма викликами, серед яких — незнання англійської мови або страх спілкуватися нею.

 

Команда програми ENGin, яка з 2020 року безкоштовно допомагає українцям покращити навички розмовної англійської, повною мірою відчула нагальну потребу української молоді. До початку 2022-го програма поєднала шість тисяч українських студентів із понад п’ятьма тисячами волонтерів зі США та інших країн. Але в один день війна зруйнувала амбітні плани.

«Спочатку я сподівалася перечекати це божевілля. Але минали тижні, і я почала замислюватися, чи настав час остаточно припинити роботу. Як хтось міг думати про практику англійської, коли ми бачили, як кожного дня вбивають дітей? Як ми могли зосередитися на міжкультурному обміні, поки російські солдати катували українців? І все ж у розмовах зі студентами я відчувала, що більшість готова продовжувати. Навіть під час війни вони хотіли поділитися своїми історіями та знайти нові можливості для розвитку»,

— розповідає засновниця ENGin Катеріна Манофф.

Відтак 1 квітня минулого року ENGin відновила роботу з адаптацією до нових реалій України. Програма, зокрема, розширилася, щоб допомагати молодим спеціалістам, які втратили роботу через війну, а також біженцям, котрі опинилися в англомовних країнах. Сьогодні у ній може взяти участь молодь від 13 до 35 років, а також діти 10—12 років (за згодою батьків). Для цього достатньо мати базовий рівень англійської мови, стабі-льний Інтернет-зв’язок та змогу зустрічатися з волонтером щотижня протягом години.

Діяльність ENGin спрямована не лише на задоволення поточних потреб молодих українців, а й на перспективу. Після війни здатність до відновлення країни залежатиме від іноземних інвестицій, партнерства із закордонними компаніями та туризму, а такі контакти не можливі без вільного володіння англійською мовою. ENGin уже зараз формує покоління англомовних, культурно компетентних молодих українців, готових відбудовувати нашу державу. Програма має глобальну ціль — навчити 100 тисяч молодих українців вільно володіти англійською мовою. Учасники проєкту не тільки вдосконалюють навички спілкування англійською, а й відкривають Україну та її культуру світові.

«Щотижневі зустрічі стали моєю точкою опори, особливо минулої весни. Розмови з моєю волонтеркою Керол допомогли побороти страх говорити анг-лійською, адже вона мене завжди підтримує та підбадьорює. Та найбільшою моєю перемогою є початок роботи в глобальній компанії, де всі спілкуються лише англійською. Раніше я й уявити не могла, що це стане реальністю вже цього року»,

— ділиться Лідія, студентка ENGin.

Для участі в програмі потрібно перейти на її сайт (https://uk.enginprogram.org) та зареєструватися, склавши короткий тест з англійської мови. Наступний етап — міні-інтерв’ю з командою ENGin. Після цього організатори формують пару «студент-волонтер» — і стартують заняття. Термін участі у програмі — один рік, але учасників просять дотримуватися мінімального тримісячного зобов’язання — саме стільки часу потрібно, щоб зафіксувати покращення рівня англійської мови.

Анна НІКУЛІНА,
директорка з комунікацій програми ENGin.

Газета: Чорноморські новини
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.