АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Перевірити кожен цент: Україна має відзвітувати за всю надану допомогу від США


19-11-2022, 15:00 |

Республіканці хочуть ініціювати перевірки щодо військової, громадянської та фінансової допомоги, яку Україна отримувала за президента Байдена.

 

Не встигли в США затихнути протокольні обміни люб'язностями між демократами та республіканцями з приводу перемоги останніх на виборах, а Дональд Трамп голосно заявити про свій «хрестовий похід» на президентські вибори у 2024 році, як тут же на порядку денному з'явився питання допомоги Україні. Причому, як і прогнозували багато експертів раніше, не на користь України.

Американці повинні знати, куди витрачаються їхні податки

Так, республіканці в Конгресі зажадали перевірити кожен цент із відправленої допомоги Україні. Як стало відомо виданню Daily Caller, конгресмени на чолі з членом палати представників від Джорджії Марджорі Тейлор Грін представили відповідний законопроект.

«Депутати-республіканці просять, щоб усі документи та повідомлення щодо фінансування України були відправлені не пізніше 14 днів після ухвалення резолюції. Запит поширюється на всю військову, громадянську та фінансову допомогу, надану Україні за президента Байдена», - пише видання, посилаючись на документ, що є у них у розпорядженні.

За словами Грін, вона також хоче, щоб були розслідувані факти «обурливої ​​корупції» навколо криптовалютної біржі FTX Сема Бенкмана-Фріда і її передбачуваних зв'язків із українським урядом.

«Неможливо спостерігати за тим, як тут у залах Конгресу використовують поранених українських військових тут, щоб змусити нас віддати Зеленському важко зароблені американцями податкові долари. Я закликаю до перевірки коштів, що надходять в Україну, а також до фінансування та забезпечення безпеки нашого кордону», - Написала вона у себе в Twiter, під відповідним відео.

Нагадаємо, що Адміністрація Байдена запросила для України додаткові кошти у розмірі 37,7 млрд доларів, В тому числі 21,7 млрд доларів на потреби оборони та 14,6 млрд доларів на фінансування уряду та надання гуманітарної допомоги. А про те, що Києву не дістанеться «ні копійки» Грін обіцяла ще на мітингу Трампа в Айові перед проміжними виборами.

З одного боку, зрозуміло, що подібні заяви не мають нічого спільного із ставленням конкретно представників Республіканської партії к війні в Україні та країні загалом. А тема допомоги воюючій державі в даному випадку є виключно політичною маніпуляцією і одним з небагатьох питань, у яких, республіканці, що відчули свою силу, можуть з усієї «пролетарській» ненавистю «штовхати» демократів.

Пентагон провалив аудит у тому числі через безконтрольне відправлення допомоги Києву

А тут ще й Міністерство оборони США вп'яте провалило аудит, не зумівши відзвітувати за більш ніж половину своїх активів, повідомило видання The Hill з посиланням на контролера Пентагону Майка МакКорд.

Так він повідомив журналістам газети, що після того, як 1,6 тисяч аудиторів провели перевірку, вони виявили, що «міністерство не може звітувати приблизно за 60% своїх активів».

Виявлено недоліки в сфері обліку міністерством своїх активів, які включають обладнання та озброєння, що складається з 19,7 тисяч літаків и більше 290 кораблів, будівлі, дороги та огорожі на 4860 об'єктах по всьому світу.

«Результат цього року не був несподіваним», - пише The Hill.

І тут не обійшлося без згадки допомоги Україні, Маккорд зазначив, що військові поставки, що тривають, Києву стали для персоналу Пентагону. «Дуже повчальним моментом».

«Для мене це справді чудовий приклад того, чому важливо робити все правильно - підраховувати запаси, знати, де вони знаходяться, і знати, коли вони надійдуть», - сказав він.

Видання також нагадує, що в грудні 2017 року представники міністерства оборони розпочали ретельне вивчення бухгалтерських книг відомства, що стало першим всеосяжним аудитом, але й тоді й у наступні чотири роки аудит було провалено.

Настав час переговорів?

Тим не менш, вже стає помітно, як змінюється риторика Штатів стосовно подій в Україні. У тому числі й у ЗМІ. Так, наприклад, газета Washington Post, щонайменше двічі за останній місяць пише, що час для переговорів у конфлікті Москви та Києва вже настав.

Наприкінці жовтня браузер WP Девід Ігнатіус зазначив, що тільки дипломатія дозволить не допустити переростання українського конфлікту в «щось набагато страшніше». Тому, на думку американського журналіста, Вашингтон повинен знайти спосіб прямих переговорів з російським президентом Володимиром Путіним.

А буквально днями ще один оглядач видання Катріна Ванден Хювел у своїй колонці висловила думку, що в Білому домі розуміють, що український конфлікт слід вирішувати дипломатичними методами.

«Але насправді прояв дипломатії — це просто здоровий глузд. І є ознаки того, що Білий дім може поступово дійти усвідомлення цієї можливості... Білий дім поки що обережно, але відкриває двері для переговорів, хоча публічно всіляко відхрещується від цього», – пише Хювел.

Обережніше з виразами

Показовим є і те, як у США відреагували на заяви України щодо інциденту з ракетою, що впала на території Польщі. Так, Сполучені Штати закликали оточення президента України Володимира Зеленського і європейських союзників з обережністю коментувати, пише  Політика.

За даними видання, різні точки зору щодо інциденту — одна з перших серйозних розбіжностей, які спостерігаються в офіційній риториці. Вашингтона та Києва. І, як випливає з публікації, в урядових колах США схильні занижувати важливість того, що відбувається, проте прогнозоване уповільнення бойових дій в Україні взимку загрожує тим, що конфлікт "триватиме всю зиму", І розбіжностей між США та Україною стане ще більше.

Як зазначила у зв'язку з цим колишній співробітник Держдепартаменту Хізер Конлі, падіння ракет у Польщі, що спеціалізувалося на проблемах Європи, стало "по-справжньому важливим випробуванням" для США, їхніх союзників щодо НАТО та України.

Раніше ми писали про те, що син Дональда Трампа, який також є членом Республіканської партії, заявив, що після інциденту з ракетою потрібно призупинити військову допомогу Україні.


Газета: Слово
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.