АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Юлія Тимошенко відвідала Одеську область


22-11-2022, 10:45 |


Лідер партії «Батьківщина» під час дводенного візиту до Одеської області відвідала декілька громад та промислових підприємств, обговорила з керівництвом регіону та органами самоврядування питання підготовки до зими та підтримала ініціативу створення пунктів обігріву у всіх населених пунктах.

 

 Розгортаються пункти обігріву

«Відучора партія почала розгортати по всій Одещині пункти обігріву. Наразі фахівці здійснюють розрахунок ефективної кількості таких пунктів для кожної області, на Одещині їх буде не менше сотні. Співпраця волонтерів з міжнародними організаціями дозволить об'єднати сили та забезпечити їх наметами, дровами та буржуйками», наголосила Юлія Тимошенко.

«В Одесі та Одеській області буде розгорнуто сто пунктів обігріву, це ідея партійців «Батьківщини» на чолі з Олегом Радковським. Там буде не лише тепло, а й автономні генератори. Я хочу подякувати депутатам Олегу Радковському та Михайлу Поживанову за цю ініціативу», — зазначила Юлія Тимошенко.

 

Під час брифінгу Юлія Володимирівна розповіла про програму тепла для українців: «Ми розпочинаємо програму, яку на мій погляд має втілювати центральна влада та місцеві органи влади. Ми бачимо, як розгортаються події, ворог б'є енергетичну інфраструктуру, щоб зробити нас більш зговірливими. Терміново необхідно реалізовувати державну програму тепла, розгортання пунктів обігріву людей. Наша команда відучора починає такі пункти розгортати Одещиною, вчора ми один такий пункт розгорнули і показали, як це має працювати. Це великий намет зі спеціальною буржуйкою, що опалюється найдоступнішим і найдешевшим паливом, це можуть бути тріска, дрова, палети. Наша команда сотню таких пунктів розгорне по області. Захистіть Україну та українців від того лиха, що пов'язане з відключенням світла подачі води та тепла.

 

  1. Нам необхідно зберегти нашу енергетику, для цього необхідно перерозподілити протиповітряну оборону всіх рівнів так, щоб насамперед захистити об'єкти критичної енергетичної інфраструктури від російських атак.
  2. Нам необхідно самим закуповувати ППО за власні кошти. Ми провели економічний аналіз і побачили, що є напрями, в яких йде неефективна витрата коштів. У нас в країні достатньо золотовалютних резервів, які дозволяють провести придбання додаткових засобів протиповітряної оборони. Так, ми чекаємо від наших друзів у світі, від наших країн партнерів захисту України ми чекаємо, щоб нам передали першочергові системи ППО, проте ми також можемо купувати їх на ринках зброї. Наприклад, наступного року до Держбюджету заклали 74 мільярди на велике будівництво, я вважаю, що краще їх спрямувати на купівлю систем протиповітряної оборони.
  3. Повинні бути створені державні програми під егідою яких будуть зібрані найпотужніші будівельні компанії заводи з виготовлення цементу, бетону, залізобетонних конструкцій. треба зробити хоча б зараз і не втрачати дорогоцінні дні.

     

     Про необхідність термінової видачі безвідсоткових довгострокових кредитів громадянам України

На думку Юлії Тимошенко, Національний банк України має рефінансувати комерційні банки з метою надання безвідсоткових довгострокових кредитів громадянам України для придбання альтернативних автономних систем енергозабезпечення. Для ОСББ може бути програма доповнена субвенціями з місцевих бюджетів, на які вони зможуть та бурити свердловини. Сьогодні такої програми немає. Значимість такої програми, на думку, особливо висока ще й тому, що матеріальний добробут людей дуже низький, він такий був і до війни, а в сьогоднішніх умовах без підтримки держави їм просто не вижити. 

 Про програму доступне житло постраждалим під час війни

«Я сьогодні зустрічаюся з представниками компанії, яка виготовляє каркасні будинки. Завод розташований у Одесі. За місяць може бути зроблено сотні будинків замість зруйнованих війною. За період 2022 року будинки цієї компанії встановлені в Одеській, Київській, Дніпровській, Полтавській областях. Це не тільки швидке будівництво будинків для малих та великих сімей, а й гарантована якість на будинки (30 років гарантії від заводу). Досвід цього підприємства та аналогічних підприємств необхідно використовувати по всій країні. Їхні зусилля необхідно об'єднати з єдиною метою забезпечити українців доступним житлом», - розповіла лідер партії «Батьківщина»

 Юлія Тимошенко має намір порушувати питання про таку програму перед кабінетом міністрів України.

 

«Треба не радити українцям виїжджати за кордон, а захищати їх тут, у країні! Наша команда не тільки радить, а й робить все, що можна, ми домовилися, що ми не ділимося на владу та опозицію, ми не діємо під політичними прапорами, це те, що ми заявляли на зустрічі з президентом. Але водночас ми робимо все, щоб підказати та зробити разом, все що необхідно Україні», — зазначила Юлія Тимошенко.

Також лідер «Батьківщини» виступила за створення уряду національної єдності, який складається з професіоналів не за партійними ознаками, а відповідно до своїх професійних якостей, який максимально ефективно підходитиме до вирішення нагальних завдань для української економіки.

 

До людей, які втратили роботу, потрібен інший підхід

Відповідаючи на запитання журналістів Юлія Тимошенко наголосила на важливості уваги держави до людей, які втратили роботу. На думку лідера партії «Батьківщина», треба не ускладнювати процедуру постановки на облік безробітних, а навпаки максимально її спрощувати. Війна нічого не змінила у стратегіях влади на погіршення соціального стану громадян. Парламентська більшість за зачиненими дверима без контролю з боку суспільства продовжує антинародну активність, ускладнюючи бюрократичну процедуру отримання допомоги з безробіття. Юлія Тимошенко запропонувала підняти виплати безробітним до 10-12 тисяч гривень та здійснювати ці виплати явочним порядком, звівши бюрократичні перепони до мінімуму. Влада повинна враховувати, що безробіття у викликаній війною потребує інших підходів, ніж у мирний час. На думку екс-прем'єр-міністра, наявність міжнародної допомоги дозволяє це зробити.

 Не час для приватизацій

«Через місяць після початку війни парламент ухвалює рішення про корпоратизацію Укроборонпрому це перший крок до приватизації. Провівши корпоратизацію справа залишиться за малим випуском акцій, маленька зміна і держава вже не володіє Укроборонпромом, все буде розбазарене. Наша фракція тільки одна виступила проти цього антидержавного рішення. Така ж доля чекає на Енергоатом там теж запущено аналогічний процес, адже це свідоме позбавлення України дешевої електроенергії. Ми споживаємо 50% атомної енергетики. Той, хто прихопить атомну енергетику, отримає у своє розпорядження близько 30 млрд євро на рік. Україні необхідна атомна енергетика сьогодні для виживання, завтра для відродження, це, зрештою, собівартість продукції, виробленої в Україні та витрати наших родин. Більшість у парламенті вже провела у першому читанні це рішення, зараз на комітеті готується друге читання. Наша команда не просто протестує проти таких рішень, ми виступаємо за те, щоб проінформувати суспільство про те, що відбувається», — наголосила Юлія Тимошенко.

 

Ми не маємо іншого шляху виходу з цієї війни, окрім як перемогти, — зазначила екс-прем'єр

«Україна та українці найбільше хочуть миру на своїй землі. Наша позиція дуже проста – йдіть з нашої території слідом за крейсером «Москва», дайте нам спокій, дайте нам можливість розвиватися, виведіть свої війська. Щодо переговорів, вони не запропонують нам справжній мир, вони запропонують дорогу до нової війни. Нам не залишили вибору, нам треба відбити цю атаку, нам треба перемогти. Наразі триває підкилимна боротьба, щоб змусити Україну сісти за цей стіл немирних переговорів. Але сьогодні ми стали сильнішими за ворога, ми здатні перемагати», — підкреслила Юлія Тимошенко.

 Сформувати мегасильний уряд

«У годину тяжких випробувань, коли ми перебуваємо на межі виживання, ми бачимо, як просідають міністерства, не спрацьовує система, сімдесят відсотків нашого лиха можна було уникнути і допомогу людям видати якусь треба. Тому ми знову вийшли з ініціативою уряду національної єдності, команда владна всеохоплююча, команда національної єдності. І це треба робити негайно, ми сьогодні не опоненти, ми сьогодні є єдиною командою України. Якщо залишити в уряді партійні квоти або взяти в уряд слабких людей, які не в змозі відповісти на виклики кризи, і далі страждатиме країна і люди. Тому я звернулася до президента, команди президента із закликом сформувати мегасильний уряд професіоналів, мегасильні інституції для того, щоб гідно пройти ці випробування.

 

  Кредитний тягар

58% бюджетних коштів сьогодні використовується на погашення кредитів – це 741 млрд гривень, на обслуговування внутрішніх та зовнішніх боргів. Що таке це гроші, які друкує Національний банк віддає під відсотки уряду України - під 25% річних, а це означає, що колосальні суми з держбюджету йдуть у доход Нацбанку і звідти до бюджету не повертаються, що суперечить Бюджетному кодексу, а це сотні мільярдів гривень! Я хочу запитати, хто створив такий бюджет, хто дав йому дорогу? Розібравшись, ми побачили технологію вимивання бюджетних грошей через запозичення Національним банком коштів у кількох комерційних банків коштів під дуже високі відсотки. Ви мені скажіть, як таке можна робити у країні, що воює?», — зазначила Юлія Тимошенко.

 Про шахрайства у зовнішніх запозиченнях

«Або, наприклад, зовнішні запозичення, це вільний ринок запозичень, у нас по євробондах 22 млрд. у середньому під 7% річних, коли почалася війна наш євробонд впав до 10% від номіналу, від 22 млрд. залишилося 2,2 млрд. Ціні паперів, зараз до 17% від номіналу це означає, що не можна повертати ці гроші в номінальному обсязі, треба чинити як Китай, який під час кризи просто викупив свої цінні папери за безцінь, скинувши тягар боргу. Я не розумію, чому Україні виставляють борги до повернення в повному обсязі плюс відсотки? Значить комусь вигідно за безцінь скупити на ринку українські євробонди, а потім виставити їх до оплати в повному обсязі нашій країні і на цьому брудно заробити.

Я дивлюсь на бюджет очима двічі прем'єр-міністра та бачу, що цей бюджет міг би бути принципово іншим. Мені хочеться вірити, що це все робиться від некомпетентності... хочеться вірити. Але мені хочеться допомогти, але мою допомогу ніхто не приймає. Коли голосували бюджет, ми підготували цілий фоліант змін і доповнень, але не одна наша пропозиція не пройшла. Нам треба захищати наші національні інтереси, а не розбазарювати під час війни останнє.

Ми переможемо!

Ми з вами не втрачаємо віри не оптимізму. Перемога буде за нами і перемога буде вражаючою. І далі Україна буде номером один на європейському континенті!», — наголосила лідер «Батьківщини».


 

 

 

 

 


  


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.